Dutch Technology Week

zaterdag 25 mei 2019

Best, campus Philips Healthcare, Greenhouse

DTW 2019.png

Op zaterdag 25 mei van 11.00-17.00 opent Philips in Best – onderdeel van Philips Innovation Center Eindhoven – haar deuren als ‘Hotspot’ op de ‘High Tech Ontdekkingroute’. Iedereen is welkom! Tijdens deze open dag zal micro:bit aanwezig zijn in het Greenhouse op de campus van Philips Healthcare, met:

  • de op micro:bit gebaseerde escape-room: Time Machine
  • een micro:bit programmeer workshop

Open de plattegrond van de campus, en klik op het Greenhouse (in het midden) voor meer informatie.

 

How to raise an inventorHow to raise an inventor logo.png

vrijdag 21 juni 2019

Dynamo, Catharinaplein 21, Eindhoven

DevLab en Codekids.nl doen als Nederlandse organisaties mee aan een Europees project waarin lesmateriaal is ontwikkeld en getest op scholen in 4 landen. Het betreft hier lesmateriaal op het gebied van techniek-onderwijs met als doelgroep de leeftijdscategorie 9-14 jaar. Er zijn verschillende modules ontwikkeld:

Op vrijdag 21 juni 2019 is het slotevenement van dit project in Eindhoven in het gebouw van Dynamo, waarin aandacht wordt besteed aan de resultaten van het project. Je kunt hier kennismaken met de nieuw ontwikkelde lesmodules, de ontwerpers spreken en workshops volgen om kennis te maken met de modules.

Voorafgaand aan het evenement vindt er een 3 daagse Makeathon plaats waarin de kennis uit de lesmodules door (internationale) leerlingen wordt gebruikt om een zogenaamde Rube Goldberg Machine te maken/bouwen. Op het "How to raise an inventor" evenement wordt het resultaat van deze Makeathon gedemonstreerd.

Wil je dit evenement graag bijwonen, meld je dan aan via het aanmeldformulier

Erasmus plus 2_0.png   Aan het evenement zijn geen kosten verbonden,
   de lunch is gratis voor degene die zich hebben aangemeld
.


Programma

09:30 inloop

10:00 introductie / presentaties / poster sessies

12:30 lunch

13:30 demonstratie Rube Goldberg Machine

14:00 workshops

16:00 afsluiting

 

Dutch Technology Week

4-9 juni 2018

Eindhoven regio

De 7e editie van de Dutch Technology Week (DTW) is van 4 t/m 9 juni 2018. Tijdens deze week worden wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld.DTW 2018.png

Vorig jaar heeft DevLab Academy als onderdeel van de Dutch Technlogy Week (DTW) een op micro:bit gebaseerde escape room ontwikkeld om micro:bit op een ludieke manier onder de aandacht te brengen. Deze escape room is mogelijk gemaakt door de support van de bedrijven NXP, Philips, ICT-group en Deloitte. Voor meer info zie deze link.

Dit jaar pakken we opnieuw uit op de DTW met een gaaf micro:bit project, weer met ondersteuning van high-tech & ICT bedrijven, en deze keer ook met 23 scholen die in totaal zo'n slordige 1000 maakprojecten realiseren gebaseerd op micro:bit. Klik hier voor meer informatie over het project.

Het belooft een mooi spektakel te worden. De 'muur' van projecten zal op de volgende evenementen te zien zijn:

  • ma 4 juni: officiële opening DTW (dit is een besloten bijeenkomst voor mensen uit de High-Tech industrie en politiek)
  • do 7 juni: AutoTech, Automotive Campus, Helmond (alleen voor scholen die zich hebben aangemeld voor workshops)
  • za 9 juni: HighTech Ontdekkingsroute (vrije inloop voor iedereen), inclusief micro:bit workshop, High Tech Campus, Philips gebouw 34, Eindhoven
  • za 9 juni: HighTech Ontdekkingsroute (vrije inloop voor iedereen), inclusief micro:bit workshop, Automotive Campus, Helmond

Zie ook de VLOG's over de lopende activiteit op: blog

Dit "micro:bit @ DTW 2018" project wordt mede mogelijk gemaakt door:

NXP.png     Philips logo 3992835566_34a57f6492_o.jpg     Simac_logo_rgb.jpg     Van Mierlo logo 2480x445.png