4 t/m 9 juni 2018   Dutch Technology Week   Eindhoven regio

De 7e editie van de Dutch Technology Week (DTW) is van 4 t/m 9 juni 2018. Tijdens deze week worden wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld.DTW 2018.png

Vorig jaar heeft DevLab Academy als onderdeel van de Dutch Technlogy Week (DTW) een op micro:bit gebaseerde escape room ontwikkeld om micro:bit op een ludieke manier onder de aandacht te brengen. Deze escape room is mogelijk gemaakt door de support van de bedrijven NXP, Philips, ICT-group en Deloitte. Voor meer info zie deze link.

Dit jaar pakken we opnieuw uit op de DTW met een gaaf micro:bit project, weer met ondersteuning van high-tech & ICT bedrijven, en deze keer ook met 23 scholen die in totaal zo'n slordige 1000 maakprojecten realiseren gebaseerd op micro:bit. Klik hier voor meer informatie over het project.

Het belooft een mooi spektakel te worden. De 'muur' van projecten zal op de volgende evenementen te zien zijn:

  • ma 4 juni: officiële opening DTW (dit is een besloten bijeenkomst voor mensen uit de High-Tech industrie en politiek)
  • do 7 juni: AutoTech, Automotive Campus, Helmond (alleen voor scholen die zich hebben aangemeld voor workshops)
  • za 9 juni: HighTech Ontdekkingsroute (vrije inloop voor iedereen), inclusief micro:bit workshop, High Tech Campus, Philips gebouw 34, Eindhoven
  • za 9 juni: HighTech Ontdekkingsroute (vrije inloop voor iedereen), inclusief micro:bit workshop, Automotive Campus, Helmond

Zie ook de VLOG's over de lopende activiteit op: blog

Dit "micro:bit @ DTW 2018" project wordt mede mogelijk gemaakt door:

NXP.png     Philips logo 3992835566_34a57f6492_o.jpg     Simac_logo_rgb.jpg     Van Mierlo logo 2480x445.png

           

 

7 en 8 februari 2018   IPON 2018   Utrecht

ipon2018.pngIn februarie 2018 wordt in de jaarbeurs te utrecht (hal 3) de tweejaarlijks beurs IPON gehouden op het gebied van onderwijsinnovatie en ICT. Doel van IPON is om het gebruik van de nieuwste toepassingen binnen het onderwijs op een innovatieve en creatieve manier aan het onderwijs te presenteren. Dit geldt voor educatieve methodes, leermiddelen maar ook voor hardware en software.

DevLab Academy zal ook aanwezig zijn met de op micro:bit gebaseerde escape room "Time Machine". iermee wordt micro:bit als leermiddel voor computational thinking en digitale geletterdheid op een ludieke wijze onder de aandacht gebracht. Bezoekers zullen gewezen worden op het bestaan van de "micro:bit community NL".

Voor meer infomratie over de IPON, klik op deze link.

logo_bett2018.png24 t/m 27 januari 2018   BETT show   Londen

In januari 2018 vindt in Londen weer de jaarlijkse BETT show plaats. De toonaangevende ontmoetingsplek voor iedereen die techniek in het onderwijs een warm hart toedraagt. Net zoals op de BETT show van 2017 zal  er een groot gedeelte van de show gewijd zijn aan micro:bit.

Meer informatie over de BETT show vind je hier.

makeitflyer2.jpg22 november 2017   Make-IT-dag   Helmond

Op 22 november 2017 organiseert Hogeschool de Kempel samen met stichting Prodas weer een Make-IT dag. Onderzoekend leren, ontwerpend leren maar ook ICT&Media en Science staan centraal. In de ochtend komen er 350 kinderen en in de middag worden 200 leerkrachten verwacht.

Deze keer zijn er ook master-classes. Eén van de master classes gaat natuurlijk over micro:bit, en wordt gegeven door Lex van Gijsel van de Stichting DevLab Academy.

DevLab Academy white rectangle.png

 

 

Schrijf je hier in voor Make-IT-dag.

IenI praktijkdag 2.png9 november 2017   I&I praktijkdag 2   Utrecht

De vakvereniging van informaticadocenten I&I organiseert op 9 november 2017 de I&I Praktijkdag in Utrecht, een vakinhoudelijke conferentie met interessante sprekers. Op deze dag zal ruim aandacht besteed worden aan micro:bit. NXP zal een keynote verzorgen, en de Stichting DevLab Academy zal aanwezig zijn met de escape room "Time Machine" die in zijn geheel gebaseerd is op de micro:bit. Ook zal DevLab Academy een informatiestand hebben over de activiteiten van de stichting en over de onlangs gelanceerde "micro:bit community NL".

Meer informatie over I&I en de praktijdag, klik hier.

dvdra-2013-overzicht.jpg4 november 2017   Dag van de radio Amateur   Apeldoorn

Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door het VERON Hoofd Bestuur (Evenementen Commissie). De doelstelling van deze dag is om de bezoekers inspiratie te laten opdoen voor hun radiohobby, door datgene men daar aan (nieuwe) dingen ziet, hoort en door het ontmoeten van mensen. Op deze dag is Chris Dorna van CodeKids aanwezig met een serie micro:bits om mee te experimenteren.

Over de mogelijkheden van micro:bit voor radio amateurs is door Chris een aardig artikel geschreven, speciaal geschreven voor schoolkinderen. Klik hier voor het arikel.

Voor meer informatie over de Dag van de Radio Amateur, klik hier.

gen-discover-festival.jpg

4 t/m 8 oktober 2017   Generation Discover   Den Haag

Tijdens het door Shell georganiseerde Generation Discover Festival kun je wetenschap en techniek beleven, op het Malieveld in Den Haag. Natuurlijk ontbreekt daar ook micro:bit niet. Via de op micro:bit gebaseerde escape room "Time Machine" maken kinderen, scholieren, studenten en ondernemers kennis met de lol van het programmeren.

Meer informatie over Generation Discover vind je hier.

Meer informatie over de "Time Machine" escape room vind je hier.