Cursus programmeren

Schermafbeelding 2020-09-03 om 11.27.57kopie.jpg

voor leerkrachten en docenten

In deze cursus maakt de cursist kennis met de belangrijkste programmeer-principes die in vrijwel alle programmeertalen terug te vinden zijn. Er wordt een duidelijk overzicht gegeven van deze principes en waar deze op gebaseerd zijn. De lesonderdelen worden verduidelijkt met analogieën uit de dagelijkse praktijk voor een snellere en betere begripsvorming. Tevens wordt hiermee de toepasbaarheid van het geleerde duidelijk gemaakt. Door middel van (werk-)opdrachten worden de vaardigheden verder geborgd.

Als hulpmiddel wordt de micro:bit gebruikt, omdat deze een laagdrempelige ontwikkelomgeving biedt en de leerlingen een extra ervaringsdimensie geeft. Ondanks de relatief eenvoudige opzet, biedt micro:bit namelijk veel mogelijkheden voor verdieping.

De cursus:

  • is bestemd voor leerkrachten en docenten, of leerkrachten en docenten in opleiding
    • bovenbouw PO / onderbouw VO
  • kan door 6 cursisten tegelijk gevolgd worden
  • vereist geen voorkennis m.b.t. programmeren
  • wordt naar wens online gegeven of op locatie
  • vereist geen installatie van software op de computer of laptop (ook niet voor de online versie)
  • bestaat uit een basisgedeelte van 3 blokken (van elk 2 uur) en kan uitgebreid worden met een verbreding van 2 blokken (elk van 2 uur)

aanvraagformulier      voor contact, meer informatie, of een offerte op maat.

Klik hier voor een overzicht van het cursus-programma   

Na de eerste 3 blokken heeft de cursist voldoende basiskennis van de programeerprincipes om eenvoudige programmeeropdrachten zelfstandig te kunnen uitvoeren.


Lesgeven in programmeren

De meeste docenten willen deze programmeerkennis opdoen om daarmee programmeerles te gaan geven aan hun leerlingen. Wil je als docent na de cursus begeleid worden in het lesgeven in programmeren met micro:bit, vraag dan ook naar die mogelijkheden via het aanvraagformulier. We kunnen dan op maat een kort of een uitgebreider begeleidingstraject samenstellen.