15/mei/2017

"Time Machine", micro:bit Escape-Room

Klokgebouw - Strijp-S - Eindhoven

Op 15 mei 2017 is tijdens de opening Dutch Technology Week de escape-room van DevLab Academy formeel in gebruik genomen door Guido Dierick (topman bij NXP) en twee leerlingen van Saltomontessorischool de Trinoom uit Eindhoven.

Time Machine

Durf jij in een tijdreiscapsule te stappen en een kijkje te nemen in het verleden? Stap in en beleef een uniek avontuur.

Oeps..., de tijdreis-machine heeft een fout gemaakt, in plaats van een kijkje in het verleden ben je per ongeluk aanbeland in het jaar 2150. Maar geen nood, je kunt weer in je eigen tijd terecht komen als je de opdrachten in de capsule tot een goed einde brengt. Bij de opdrachten maak je gebruik van de micro:bit een modern klein micro-computertje. Als je alle opdrachten oplost binnen 10 minuten, mag je de tijdreiscapsule weer verlaten, en sta je weer met beide benen in 2017.

De escape-room is in zijn geheel gebaseerd op micro:bit. Bij de zes spellen die opgelost moeten worden, programmeer je de micro:bit en maak je ook gebruik van enkele aanwezige sensoren.

De opening van de escape-room is live uitgezonden op Omroep Brabant. Zie de video

 

Delen