21/jun/2019

How to raise an inventor

Dynamo - Eindhoven

Als afsluiting van het internationale "How to raise an inventor" project, waar 4 nieuwe lesmodules zijn ontwikkeld voor het leren van techniek inde klas, heeft in het gebouw van Dynamo in Eindhoven het slotevenement plaatsgevonden. Naast een boeiende presentatie over techniek in de klas, kon kennis gemaakt worden met de ontwikkelaars van de lesmodules, werden er hands-on workshops gegeven en werd het resultaat gedemonstreerd van de Makeathon die als onderdeel van hetelde project in die week had plaatsgevonden.

18/jun/2019

How to raise an inventor eventMakeathon

TechPlayground - Eindhoven

Drie dagen Rube Golberg machines maken, als slot evenement van het "How to raise an inventor" project. Vier nationaliteiten die samenwerken voor de creatie van een adembenemende demonstratie.

30/sep/2018

micro:bit 'muur' en Escape Room op de Eindhoven Maker Faire

Klokgebouw Strijp-S - Eindhoven

DevLab Academy is in samenwerking met NXP op zaterdag 29 en zondag 30 september aanwezig geweest op de Eindhoven Maker faire, met een gedeelte van de 'muur' van micro:bit maak-projecten en de micro:bit Escape Room.

09/jun/2018

micro:bit 'muur' en workshop op de High Tech Ontdekkingroute - DTW

Automotive Campus - Helmond

Philips - High Tech Campus - Eindhoven

DevLab Academy heeft op zaterdag 9 juni diverse activiteiten georganiseerd op de High Tech Ontdekkingsroute. Een micro:bit programmeer workshop op zowel de Automotive Campus in Helmond, als in huis bij Philips op de High Tech Campus in Eindhoven. Op de laatste locaties was ook de miro:bit escape room terug te vinden.

07/jun/2018

micro:bit workshop op DTW - AutoTech

Automotive Campus - Helmond

Op de AutoTech komen tijdens de DTW scholen voor workshops naar de Automotive Campus in Helmond. DevLab Academy was daar aanwezig om een programmeer workshop te geven op micro:bit.

04/jun/2018

Opening DTW 2018 met de 'muur' van bijna 1000 micro:bit maak-projecten

Fontys, Eindhoven

Op maandag 4 juni werd als openingshandeling voor de DTW 2018 een 'muur' met bijna 1000 micro:bit maak-projecten geactiveerd. Dit gebeurde door leerlingen van het Huygens Lyceum uit Eindhoven.

29/jan/2018

Bett 2018

Londen, ExCell

Van 24-27 januari 2018 trok de jaarlijks terugkerende Bett show in Londen veel bezoekers, waaronder ook veel Nederlanders. Bett focust op techniek in het onderwijs en uiteraard was er ruim aandacht voor micro:bit. Naast de stand van de micro:bit Educational Foundation waren er ook veel aanbieders van uitbreidingen op micro:bit.

15/mei/2017

Time Machine: micro:bit Escape-Room

Klokgebouw - Strijp-S - Eindhoven

Op 15 mei 2017 is tijdens de opening Dutch Technology Week de escape-room van DevLab Academy formeel in gebruik genomen door Guido Dierick (topman bij NXP) en twee leerlingen van Saltomontessorischool de Trinoom uit Eindhoven.

30/jan/2017

Te weining informatica docenten

NOS  -  Journaal  -  30 januari 2017

NOS Journaal uitzending over het tekort aan informaticadocenten in het onderwijs.

 

23/jan/2017

Leren programmeren

NOS  -  Jeugd-Journaal  -  23 januari 2017

NOS JeugdJournaal uitzending over het leren programmeren in het onderwijs.