21/jun/2019

How to raise an inventor

Dynamo - Eindhoven

Als afsluiting van het internationale "How to raise an inventor" project, waar 4 nieuwe lesmodules zijn ontwikkeld voor het leren van techniek inde klas, heeft in het gebouw van Dynamo in Eindhoven het slotevenement plaatsgevonden. Naast een boeiende presentatie over techniek in de klas, kon kennis gemaakt worden met de ontwikkelaars van de lesmodules, werden er hands-on workshops gegeven en werd het resultaat gedemonstreerd van de Makeathon die als onderdeel van hetelde project in die week had plaatsgevonden.

18/jun/2019

How to raise an inventor eventMakeathon

TechPlayground - Eindhoven

Drie dagen Rube Golberg machines maken, als slot evenement van het "How to raise an inventor" project. Vier nationaliteiten die samenwerken voor de creatie van een adembenemende demonstratie.

24/aug/2017

Train de trainer

NXP  -  High Tech Campus - Eindhoven

NXP heeft een aantal docenten van het Huygens Lyceum in Eindhoven geïntroduceerd met micro:bit.

 

13/apr/2017

(not just a) Girlsday

Automotive Campus - Helmond

Tijdens (not just a) Girlsday in Helmond heeft DevLab Academy in samenwerking met Dynamo Jeugdwerk en CodeKids op de Automotive Campus in Helmond workshops verzorgd waarbij meisjes (en jongens) aan de slag waren met het programmeren van de micro:bit.

13/apr/2017

Girlsday

High Tech Campus - Eindhoven

Tijdens Girlsday in Eindhoven heeft DevLab Academy in samenwerking met Philips op de High Tech Campus in Eindhoven workshops verzorgd waarbij meisjes aan de slag waren met het programmeren van de micro:bit.

09/mrt/2017

Platform Makers Education

Stem Teachers Lab - Fontys Leraren Opleiding - Tilburg

Het Platform Maker Education organiseerde in samenwerking met het STEMTeacherLab van de Fontys Lerarenopleiding Tilburg een bijeenkomst met het thema "Physical Computing". Lex van Gijsel van Devlab Academy heeft verteld over de mogelijkheden van de Micro:Bit voor het Nederlandse onderwijs.

15/feb/2017

Bijeenkomst Robotica en Programmeren

AZ Stadion - Alkmaar

Op 15 februari 2017 een bijeenkomst in het AFAS-stadion van AZ in Alkmaar, over Robotica en programmeren voor VO docenten. De bijeenkomst was erg druk bezocht. Key-note speaker was Lex van Gijsel van Devlab Academy, die vertelde over de micro:bit.

10/feb/2017

Technasium Netwerkbijeenkomst Eindhoven

Evoluon - Eindhoven

Elk jaar organiseert Technasium Brabant Oost een Netwerkbijeenkomst voor de leerlingen van 4 HAVO, 4 VWO en 5 VWO. De leerlingen maken dan kennis met bedrijven uit de regio, oefenen met het leggen van contacten en vinden misschien wel een opdrachtgever voor hun keuzeprojecten. 

 

01/feb/2017

Make-IT day

Hogeschool de Kempel - Helmond

Op 1 februari 2017 organiseerde Hogeschool de Kempel samen met stichting Prodas weer een Make-IT dag. Onderzoekend leren, ontwerpend leren maar ook ICT&Media en Science staan centraal.